fbpx

Храносмилателна система

Ензимите в устата са началото на храносмилателната система. Те разграждат  скорбялата и унищожават вредните бактерии, които проникват в тялото. Тези  езними се поглъщат с храната и заедно с нея тръгват надолу по хранопровода, за да подпомогнат храносмилането.

Стомахът е разположен в долната част на тялото. Той непрекъснато работи и е изключително важен орган. Ако човек не знае какво е да си обичан и приеман, стомахът му страда и не смила добре храната. Когато се ядосате, че сте изяли нещо неподходящо, емоцията може да попречи на правилното смилане на храната. Ето колко чувтвителен е стомахът и как интуитивният човек позволява емоциите да влияят на здравето му.

Храносмилателият тракт – Храната се придвижва през тънките черва с помощта на власинки, а в стената на червата има малки отвори, през които преминават хранителните вещества. За да бъдат усвоени, минералите трябва първо да преминат през процес на йонизация. Колоидните минерали могат да бъдат усвоени от растенията, но са твърде големи, за да бъдат абсорбирани от човешката храносмилателна система.

Заради неправилно хранене и други фактори, някои хора имат лениви черва. Перисталтиката би трябвало да се задвижи половин час след хранене. Ако се храните правилно и консумирате достатъчно алкални храни, ще имате редовно храносмилане.

Колкото повече работите с чувствата и убежденията си, толкова по-добър ще е вашият pH баланс. Работата с убежденията може да е достатъчна, за да помогне при проблема с ленивите черва.

Храносмилателната система и злоупотребата

Храносмилателната система е мястото, където се пазят чувствата, свързани с това, че сме били жертви на злоупотреба. За „злоупотреба“ се смята всяко „физическо, емоционално, вербално, духовно и сексуално посегателство върху дете“.

Но злоупотребата при един човек може да не се възприема така от друг човек. Едно дете може да възприеме за злоупотреба медицинските изследвания,  поставянето на инжекции или клизмата. Някои деца се чувстват наранени, когато възрастен им каже „Ти си грозен“, „Много си тъп“ или когато връстниците подхвърлят унизителни подмятания. Сцена, в която някой унижава друг човек, също може да бъде възприета като злоупотреба от наблюдателя. Тялото събира всички тези спомени и ги складира в органите си. Ето примери:

  • Долната дясна част на корема съхранява злоупотреби от сексуален характер.

  • Долната лява част на корема съхранява злоупотреби от емоционален характер.

  • Слънчевият сплит натрупва срама.

  • Черният дроб задържа гнева.

  • Далакът пази страха и вината.

При проблеми с храносмилателната система се проверява за програми, свързани с любовта и приемането, с усещането за закрила, сигурност и безопасност. Работи се за освобождаване на потиснат гняв и страхове. Негодуванието, чувството за вина и страхът причиняват най-много проблеми.

С помощта на Тета хийлинг учим човека как да живее без да злоупотребява със себе си и с другите и без да позволява на другите да злоупотребяват с него.

 

Източник: Ваяна Стайбъл – „Тета лечение – болести и разстройства“

Виж, твоите ограничаващи вярвания и изтегли безплатна електронна книжка с тестове >>

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.